Oyna Eğlen Matematik Öğren

30.11.2021 157

30-11-2021

Oyna Eğlen Matematik Öğren

Okulumuz 1.sınıf öğretmenlerinden Latif Aslan Ulusal bir  eTwinning  projesine ortak oldu .

Projenin amacı,matematik ders kazanımlarını öğrencilerimizin eğlenerek,oyunlarla öğrenmelerini sağlamaktır.Her belirlenen konuyla ilgili farklı etkinlik ve oyunlar tasarlayarak öğrencilerin dikkatini çekmek,merak uyandırmak,onların da oyunlar tasarlamalarına fırsat vermek,aktif olmalarını sağlayarak rehberlik yapmaktır.Örneğin;Bir konuyla ilgili drama çalışması yaptırmak.Başka bir konuyu web2.0 araçlarıyla oyunlar tasarlayarak kavratmak.Bir diğer matematik kazanımını grup oyunları,top,ip vb. Beden Eğitimi ve Oyun dersi araç gereçleri kullanarak anlatmak.Başka bir konuyu ise müzik ve ritim tutarak oluşturulmuş şarkılar bestelemek.Bu şarkıları söyleyerek konuyu kavratmak.Öğrencilerin merak eden,araştıran,üreten,eğlenerek öğrenen,paylaşımcı ve matematiği seven çocuklar olmasını sağlamaktır.

Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.